Biciklom u prirodu!

Biciklom u prirodu!

Život u 21. vijeku nosi puno izazova. Sve više smo poslom ali i u slobodnom vremenu vezani uz računare i udobne naslonjače, TV ekrane… Vrhunska filmska ostvarenja i video igrice vode nas u zamišljeni virtualni svijet, socijalne mreže stvaraju kontakte i prijateljstva također zasnovana na fikciji i fotošopiranim prikazima i slikama. Koliko god nam tehnologija pomaže da živimo lakše i ugodnije; koliko god nam pomaže da sva znanja i informacije imamo na dohvat ruke- toliko nas više udaljava od onoga što jesmo. Sve više ljudi se osjeća otuđenim i udaljenim od samih sebe, od prirode koja nas okružuje, od realnog i stvarnog života. Nedostatak fizičkih aktivnosti, i stalni boravak u zatvorenom prostoru pogubno djeluje na naše fizičko ali i mentalno zdravlje.
Hej Bosanci! Izađite van, bacite pogled i okrenite puni krug oko sebe! Šta vidite? Planine koje Vas okružuju nude toliko dobrih i uzbudljivih stvari. Sve su prelijepe, ali pristupačne i na dohvat ruke. Imamo 11 planina sa najvećim vrhovima iznad 2000 metara, ali opet ih je lako pohoditi zahvaljujući razgranatoj mreži od više desetaka hiljada kilometara makadamskih i šumskih puteva. Tu je mnoštvo planinskih potoka, rijeka, jezera i vodopada, 2 najdublja kanjona u Evropi... Sve čini predivnu kombinaciju prirodnih ljepota smještenih na geografski malom području. I upravo radi toga predstavljaju mamac za sve koji se žele u tren oka naći u svijetu divljine i avanture- istraživati i pronalaziti nove i neotkrivene dragulje prirode.    
Rado planinarimo, volimo skijanje i impresionirani smo paraglajdingom i drugim outdoor sportovima. Ali BICIKLIZAM je naš način! Smatramo da ne postoji ljepši način da se nesputano i slobodno krećemo i uživamo u prirodi, svježem zraku, adrenalinu… od toga da to radimo na biciklu!  

Ostavi komentar