O nama

Ko smo mi?

Biciklizam je tehnička aktivnost, zato je nezamisliv bez specijalizirane podrške koju korisnici moraju imati kako bi se ovim sportom bavili bezbjedno i da bi uživali u njemu. Iako se može učiniti da su bicikli ostali isti ili slični zadnjih desetljeća; zapravo su oni a i svi vidovi biciklizma: rekreativni, road race, brdski biciklizam, triatlon, itd. jako evoluirali. Sama kupovina, korištenje i održavanje bicikla time je postalo jako kompleksno, skupo i zahtjevno. Mi smo mali porodični biznis, nezavisan i u potpunom domaćem vlasništvu. Od početka nastojimo svojim klijentima prenijeti svoju strast i ljubav prema biciklizmu. Ali i ponuditi više od same prodaje bicikala- mi Vam poklanjamo i način života! Zato jer uz Vaš bicikl dobijete: punu podršku za sve kasnije potrebe Vas kao bicikliste, upute gdje i sa kim možete napraviti nezaboravne vožnje, izvršiti besplatni prvi servis, objasniti osnovne tehnike upravljanja i održavanja, itd.

Koje usluge nudimo?

Kada kažemo „All In House Service“, onda tako i mislimo. Nikada nismo prestali ulagati veliki dio profita u nove sad ržaje i u edukaciju uposlenika. Ono čime se možemo ponositi da sve, pa i trenutno najkompleksnije bicikle današnjice a koje smo Vam prodali, održavamo i servisiramo kod nas. Nećemo Vas poslati kod nekog drugog ili slijegati ramenima na traženje kupca da mu se riješi i najkompleksniji tehnički problem. Ono što možete naći u Ciklo Centru je: Prodaja najboljih marki bicikala i biciklističke opreme koju smo pažljivo odabrali za Vas, Body Geometry Fit- za sve koji žele najbolji mogući položaj na biciklu, optimiziran uz pomoć najsavršenije Rethul highend tehnologije servis bicikala za rekreativce, napredne vozače profesionalce i takmičare, Prodaja bicikala i prijenos bike rental tehnologije, obuku servisera za bicikle   

Zašto smo drugačiji od ostalih

Ciklo Centar postoji od 2002. godine, 21 godinu djelimo svoju strast prema biciklizmu, prirodi i sportu. Također i oduševljenje fantastičnim prirodnim ljepotama u Bosni i Hercegovini i regionu. Prodajemo bicikle i opremu, a zapravo nismo tipični prodavci! Iako smo prodali hiljade bicikala, zapravo nikada nismo imali zaposlenog niti jednog trgovca- našu opremu prodaju Vam biciklisti, sportisti, turistički vodiči za mtb ture, pasionirani ljubitelji tehnologije i mehanike... Većina distributora retailera sportske opreme, tako i bicikala u BiH, zapravo su filijale firmi iz inostranstva. Mi smo od početka odabrali puno teži put: direktno uvozimo opremu od najboljih proizvođača u industriji, i direktno je prodajemo kupcima. Na taj način, izbjegavajući dodatne posrednike, nerijetko imamo najbolje evropske ili svjetske cijene. Stojimo iza svega što ste kupili kod nas, pridržavajući se nastrožijih normi za garancije, održavanje i podršku, slijedeći politike prodaje naših ino partnera. To je često daleko strožije od domaćih propisa, gdje kupci dobijaju benefite identične kupovini u EU ili USA.