Šta je Retul?

Koristeći tehnologiju 3D snimanja pokreta, Retül sistem precizno mjeri svaki stepen kretanja i milimetar udaljenosti, pružajući korisne podatke. Te podatke koristimo za promjene na biciklu i opremi, za poboljšano lično iskustvo vožnje i perfomans.

Kome je namijenjen?

Retül je namjenjen svakom pojedincu koji želi popraviti svoj perfomans ili riješiti određeni problem sa bolovima, trnjenjem i slično. Bilo da se radi o profesionalcu, rekreativcu, brdskom ili cestovnom biciklisti, Retül će popraviti lično iskustvo vožnje.
2000

1. Razgovor

Retül se sastoji od nekoliko koraka. Prvi korak je informativni razgovor u kojem uzimamo podatke od vozača o načinu vožnje, prethodnim povredama i eventualnim bolovima pri vožnji, kao i o ciljevima koje vozač želi postići.

2. Pre-fit assessment

Pre-fit assessment je korak u kojem saznajemo više od tijelu vozača. Provjeravamo fleksije i limitacije mišića i ligamenata nogu, ruku i leđa, na osnovu kojih ćemo kasnije pronaći idealan položaj na biciklu.

3. Vožnja

U idućem koraku, nakon što smo montirali sve potrebne senzore, pratimo pokrete u vožnji. 3D tehnologija bilježi i najsitnije nepravilnosti, koje ispravljamo i dolazimo do idealnog položaja na biciklu.

4. Promjene

Na osnovu svih informacija koje imamo, pravimo izmjene koje će rezultirati boljim perfomansom i rješavanjem određenih problema. Promjene mogu biti u širini i visini sjedišta, dužini lule, položaju upravljača, ulošcima u obući itd.

5. Zin-tool

Na kraju, Zin-Tool alatom skeniramo trenutnu poziciju bicikla, kojoj vozač može pristupiti kasnije i svoju idealnu poziciju imati u slučaju promjene bicikla ili dijelova.
Šta naši klijenti kažu
Razmišljate da li je Retul opcija za Vas? Možda će Vam iskustva naših prethodnih klijenata pomoći da donesete odluku
Poslije pređenih 100-tinjak km svega i svačega... uzbrdo, nizbrdo, makadam, cesta... službeno izjavljujem da je ono jučer vrijedilo svakog minuta i svakog feninga. 
Ellipse_162_1

Margie R. Robinson

Gdje god sam potegao na segment, popravio sam vrijeme, a udobno i s osmijehom završio maratonsku vožnju.

Ellipse_162

Margie R. Robinson

Posjetite naš Blog
Želite više informacija o Retulu ili nekim drugim uslugama ili Vas pak zanimaju dodatna iskustva naših klijenata? Posjetite naš blog i čitajte najnovije vijesti iz svijeta biciklizma
JESTE LI SPREMNI KONAČNO BITI JEDNO SA SVOJIM BICIKLOM? REZERVIRAJTE RETUL U NAŠOJ POSLOVNICI U SARAJEVU