Politika privatnosti

Politika privatnosti
Ciklo Centar d.o.o. je posvećen zaštiti svih ličnih informacija koje Vi, kao posjetilac naše web stranice, možete da date. Vjerujemo da je važno za vas da znate kako se odnosimo sa Vašim informacijama koje ostavljate ovdje i koje mi možemo dobiti sa naše web stranice. Molimo Vas da pročitate cijelu Politiku privatnosti prije korištenja ili podnošenja informacija na ovu stranicu.

Pristanak

Korištenjem ove stranice, slažete se sa uslovima ove Politike privatnosti. Kada god izložite svoje informacije na ovu stranicu, pristajete na prikupljanje, korištenje i objavljivanje istih informacija u skladu sa Politikom privatnosti.

Prikupljanje podataka

Svakom posjetiocu naše web stranice, naš web server može automatski prepoznati i sačuvati informacije, koristeći različite tehnologije i sredstva kao što su Internet Protokol (IP) adrese, kolačići, internet tagovi i kolekcija navigacijskih podataka.

Kolačići’

Kada posjećujete našu web stranicu, također možemo koristiti tehnologiju popularno nazvanu ‘kolačići’ koji čuvaju određene podatke na Vaš uređaj i dozvoljavaju nam da prilagodimo Vaše iskustvo Vašim interesima i preferencama, ili jednostavno olakšavaju Vaše korištenje stranice.

Većina pretraživača će Vam, dozvoliti da izbrišete ‘kolačiće’ sa hard diska Vašeg uređaja, blokirate prihvatanje ‘kolačića’ ili primite upozorenje prije nego što je ‘kolačić’ sačuvan. U svakom slučaju, ako blokirate ili izbrišete ‘kolačiće’, nećemo moći da prilagodimo korištenje web stranice kako Vam odgovara i vaše iskustvo na mreži će biti ograničeno.

Korištenje prikupljenih podataka

Ukoliko nije drugačije navedeno, možemo koristiti Vaše podatke da poboljšamo sadržaj naše web stranice, prilagodimo stranicu prema Vašim željama i potrebama, kominiciramo sa Vama (ako ste to zahtijevali), za marketinške i istraživačke svrhe i svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Vaše podatke ne objavljujemo osim u slučaju gdje je zahtijevano od strane Suda ili primjenjivih zakona.
Podaci o domenama koje sakupljamo ne koristimo da Vas lično identifikujemo nego da mjerimo broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranici, najpregledanije vijesti i slično. Te podatke koristimo da mjerimo upotrebu i poboljšamo sadržaj stranice.

Lične informacije koje nam date koristimo samo da Vam odgovorimo na Vaš upit. Ne dijelimo, ne prodajemo niti dajemo Vaše lične podatke trećim stranama za marketinšku upotrebu. Nećemo objaviti Vaše podatke osim ako nas Vi to ne želite, ili ako to zakon zahtijeva od nas.

Poduzimamo adekvatne mjere sigurnosti da zaštitimo Vaše podatke u tehničkom i organizacijskom smislu. Naše osoblje je posvećeno usklađivanju sa zaštitom podataka. Naši pružaoci usluga koji su odgovorni za procesiranje podataka i posvećeni zaštiti podataka, pažljivo su izabrani.

Linkovi na druge stranice

Web stranica www.ciklocentar.com može sadržavati linkove drugih stranica koje objavljuju relevantne vijesti. Iako se trudimo da stavljamo linkove samo onih web stranica koje imaju visoke standarde privatnosti, nismo odgovorni za sadržaj, sigurnost ili prakse privatnosti uposlenih na drugim web stranicama.

Oznake društvenih medija

Naša web stranica može sadržavati dodatke za društvene mreže kao što su Facebook dugme ‘Sviđa mi se’ ili ‘Podijeli’, kao i Instagram i LinkedIn dugmad.

Ovi dodaci mogu sakupljati Vašu IP adresu time saznajući koji tačno artikle gledate na našoj stranici i može Vam postaviti ‘kolačić’ da omogući ispravnu funkciju dijeljenja na društvenim mrežama.  Dodaci za društvene mreže su
hostirani od treće strane na našoj web stranici.

Vaša interakcija sa ovim dodacima je regulisana politikama privatnosti firmi koje to obezbjeđuju.

Autorska prava

Svi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava i prava na intelektualno vlasništvo. Navedene stvari se ne smiju kopirati ili distribuirati u komercijalne svrhe, niti se smiju mijenjati ili stavljati na druge web stranice bez dozvole autora. Sva prava zadržana.

Promjene ove Politike

Iako informacije, podaci i sadržaj na stranici www.ciklocentar.com su stalno testirani i ažurirani, određene informacije koje se nalaze na stranici se mogu u međuvremenu promijeniti. Stoga, Ciklo Centar ne daje garanciju niti bilo kakva jamstva za informacije navedene na našoj web stranici.
Uslovi ove Politike privatnosti regulišu korištenje svih informacija prikupljenih na ovoj stranici.

Zadržavamo pravo promjene Politike privatnosti u bilo koje vrijeme. Promjene postaju efektivne od trenutka kada se postave na web stranicu.